افزایش سقف برداشت از کارت سوخت در جایگاه‌های مرزی تا ۵۰ لیتر گشایش پنجره بودجه چند هزار میلیارد تومانی شرکت‌های دولتی به روی خراسان رضوی در قالب مسئولیت‌های اجتماعی  پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در روز شنبه (۱۸ مرداد ۱۴۰۴ ) گواهی سپرده بورس، مسیر جدید خودرودار شدن + جزئیات حذف وثیقه ۳۵ درصدی بانک مرکزی برای واردات خودروی جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر هشدار سازمان بازرسی کل کشور به وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت بلیت هواپیما رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: تجارت خارجی تقریبا در حالت تعلیق قرار گرفته است اطلاعیه فرودگاه مهرآباد به مسافران روز جمعه (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)؛ ۲ ساعت زودتر حرکت کنید قیمت طلا، دلار، سکه و ارز امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد مهلت ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی و وکالتی کردن حساب‌ها برای بار دوم تمدید شد راهنمای خرید میلگرد با پروانه ساختمان (میزان سهمیه + شرایط) آیا مزایای رفاهی کارگران مشمول مالیات می‌شود؟ مهلت استفاده از بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد قیمت ارز اربعین امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | دینار عراق چند شد؟ تخفیف های فروش؛ بازی دو سر بُرد یا شگردی برای گران فروشی اجناس؟ آیا با اجرای فیبرنوری، کابل‌دزدی به پایان می‌رسد؟ | پاسخ مسئولان به مطالبه شهروندان حمایت مدیریت شهری مشهد از صنایع و کارآفرینان ادامه‌دار خواهد بود + فیلم توضیحات مدیرعامل تامین اجتماعی درباره شیوه‌نامه بیمه کارگران ساختمانی پیش‌بینی قیمت دلار برای روز پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | امید به مذاکره باز هم دلار را عقب راند پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴ )| بازار طلا بازیچه افت دلار شد آیا قطعی برق در تهران ۴ ساعته شده است؟ (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) هدف‌گذاری ۳ هزار مگاواتی برای تولید برق سبز در خراسان رضوی تا پایان ۱۴۰۶ خرید طلا و سکه در سیزدهم ماه صفر | کشتی‌آرای: خرید طلا در سیزدهم صفر یک پدیده خرافاتی است پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال ۱۴۰۴ با توجه به معاملات امروز بورس کالا (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد ریزش ۳۴ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مکان‌های اسکان اضطراری زائران در مشهد در سه روز پایانی ماه صفر قطعی برق نخواهند داشت استاندار خراسان رضوی: ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر استان تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۴۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد بانک مرکزی: خرید ارز اربعین از بانک سپه امکان‌پذیر شد
سرخط خبرها

پس‌لرزه‌های واگذاری ایران‌خودرو | عرضه خودرو در بورس کالا از سر گرفته می‌شود؟

  • کد خبر: ۳۱۷۱۹۲
  • ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۳
پس‌لرزه‌های واگذاری ایران‌خودرو | عرضه خودرو در بورس کالا از سر گرفته می‌شود؟
با توجه به واگذاری مدیریت ایران‌خودرو به بخش خصوصی آیا عرضه خودرو در بورس‌کالا بار دیگر از سر گرفته خواهد شد؟

به گزارش شهرآرانیوز، این سوال در شرایطی مطرح است که با عرضه ۲۰۰ دستگاه وانت آریسان به بورس، برخی پیش‌بینی می‌کنند همراه با حذف دولت از خودروسازی، بخش خصوصی تمایل به فروش برخی از محصولات خودرو از مسیر بورس‌کالا دارد. آنچه مشخص است وزارت صمت و شورای رقابت از مخالفان سرسخت فروش خودرو از مسیر بورس بودند و در مقابل اصرار وزارت صمت و سازمان بورس برای شفافیت فروش خودرو و همین‌طور کاهش زیان خودروسازی ایستادگی کردند.

حالا با حذف دولت از خودروسازی کشور به نظر می‌رسد مسیر عرضه خودرو در بورس‌کالا مهیاست و مدیریت جدید خودروسازی می‌تواند بدون مخالفت‌ها، عرضه خودرو را با قیمت نزدیک به بازار آغاز کند.

هر چند هنوز مدیران جدید ایران‌خودرو اظهارنظری برای عرضه مجدد خودرو به بورس‌کالا نکردند با این حال اگر قیمت‌گذاری دستوری با اصرار دولت تداوم پیدا کند به‌طور حتم عرضه در بورس، مسیر فرعی برای جبران زیان خودروسازی خواهد بود.

به اعتقاد برخی از کارشناسان همان‌طور که هماهنگی میان دولت و حاکمیت برای واگذاری مدیریت ایران‌خودرو به بخش خصوصی انجام شد، بهتر بود که قبل از واگذاری، تکلیف قیمت‌گذاری دستوری خودرو نیز مشخص می‌شد.

حالا بخش خصوصی مسیر سختی را با وجود قیمت‌گذاری دستوری پیش رو دارد. با این حال اگر قیمت‌گذاری دستوری با توجه به شرایط موجود تداوم پیدا کند، خصوصی‌ها باید مسیر جایگزینی برای عرضه خودرو با قیمت واقعی پیدا کنند. یکی از این مسیر‌ها می‌تواند عرضه خودرو در بورس‌کالا باشد. این مسیر اگر چه در هیچ جای دنیا تجربه نشده با این حال مزایایی برای بازار ایران دارد.

یکی از این مزایا شفافیت در قیمت‌گذاری است. در بورس، قیمت خودرو بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود، نه بر مبنای قیمت‌گذاری دستوری. این موضوع باعث می‌شود قیمت‌ها واقعی‌تر باشند و رانت ناشی از اختلاف قیمت کارخانه و بازار کاهش یابد. موضوع دیگر نیز مربوط به حذف واسطه‌ها و دلالان است به‌طوری که با عرضه خودرو در بورس، خرید و فروش از طریق یک سازوکار شفاف انجام می‌شود، در نتیجه احتمال سودجویی دلالان و واسطه‌ها کمتر شده و خودرو به دست مصرف‌کننده واقعی می‌رسد. این مسیر همچنین می‌تواند به کنترل هیجانات بازار کمک کند. همان‌طور که مشخص است نوسانات شدید قیمت در بازار آزاد به دلیل دلالی و عدم‌شفافیت ایجاد می‌شود. بورس می‌تواند این نوسانات را کنترل کرده و ثبات نسبی در بازار خودرو ایجاد کند.

همچنین در شرایط کنونی که بورس می‌تواند در تامین مالی خودروسازان کمک کند، عرضه در بورس‌کالا به خودروسازان کمک می‌کند که سریع‌تر و شفاف‌تر منابع مالی موردنیاز خود را تامین کنند، زیرا مبلغ خودرو مستقیما از خریداران دریافت شده و خودروسازان نقدینگی بهتری خواهند داشت. کاهش فساد و رانت نیز از دیگر مزایای عرضه خودرو در بورس است.

منبع: دنیای اقتصاد

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->